Şalpazarı Geyikli’de Heyelan Paniği: Yol Kapatıldı, Bir Yapı Kullanılamaz Hale Geldi
Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Mahallesi’nde meydana gelen heyelan, mahallede kısa süreli paniğe neden oldu. Olay, bugün saat 14.00 sıralarında Güney mevkii güzergâhından geçen karayolunda yaşandı.

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Mahallesi’nde meydana gelen heyelan, mahallede kısa süreli paniğe neden oldu. Olay, bugün saat 14.00 sıralarında Güney mevkii güzergâhından geçen karayolunda yaşandı.
Edinilen bilgilere göre, yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları büyük bir gürültüyle yola sürüklendi. Heyelan sırasında yola düşen kaya kütleleri, aynı zamanda yol kenarında bulunan ve yörede “tekir (selendir)” olarak bilinen yapıya da isabet etti.
Yol Geçici Olarak Trafiğe Kapatıldı
Heyelan sonrası mahalle sakinleri tarafından güvenlik amacıyla karayolu geçici olarak trafiğe kapatıldı. Yapılan ilk müdahalelerin ardından yol yeniden ulaşıma açıldı. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması ise teselli kaynağı oldu.
Bir Yapı Kullanılamaz Hale Geldi
Yamaçtan yuvarlanan kaya parçalarının isabet ettiği “tekir (selendir)” olarak adlandırılan yapının ciddi hasar aldığı ve kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Bölgedeki riskin devam edebileceği ifade edilirken, vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.
Mahalle Sakinlerinden Yetkililere Çağrı
Olayın ardından mahalle sakinleri durumu Karayolları yetkililerine bildirdi. Vatandaşlar, benzer olayların tekrar yaşanmaması için bölgede kalıcı önlemlerin alınmasını ve gerekli çalışmaların bir an önce başlatılmasını talep etti.
Yetkililerin bölgede inceleme başlatması bekleniyor.



